Helppoja hoitovinkkejä

Näitä näppäriä hoitovinkkejä seuraamalla pystyt pidentämään kukkiesi kestoa maljakossa.

  1. Leikkaa kukille uudet, viistot imupinnat puhtaalla veitsellä tai leikkureilla. Varresta kannattaa ensimmäisellä kerralla napsaista pois muutama senttimetri.
  2. Puhdista maljakko huolellisesti. Näin veteen ei jää bakteereja aiemmista kukka-asetelmista.
  3. Lisää maljakkoon kukkaravinnetta ja viileää vettä. Toimitamme aina kukkien mukana kukkaravinnepussin tätä varten.
  4. Varmista, ettei lehtiä jää veden pinnan alle, jottei ne likaa vettä. Varsista kannattaa poistaa kaikki lehdet, jotka jäävät maljakon sisäpuolelle.
  5. Lisää kukille uutta vettä ja kukkaravinnetta sekä leikkaa uudet imupinnat 3 päivän välein. Jos kukat nuokahtavat, leikkaa niille uudet imupinnat ja vaihda vesi.
  6. Jotkut lajikkeet kestävät luonnostaan maljakossa muita kauemmin. Kun kukka alkaa kuihtua, poista se maljakosta jottei se kuihtuessaan tartuta bakteereja veteen ja vie muita kukkia mukanaan.
  7. Sitä mukaa, kun asetelma pienenee voit vaihtaa kukille pienemmän maljakon tai vaikka jakaa ne eri maljakkoihin. Näin asetelmasi elää ja kukoistaa pidempään

Maljakkoon mars!

Toimitamme kukat korkeina, jotta ne sopivat näyttäväänkin maljakkoon. Toki voit halutessasi napsaista varsista pituutta pois, jolloin voit tehdä asetelmasta matalamman. Valitessasi maljakkoa suosittelemme, että maljakon korkeus vastaa noin 30-50% kukkien korkeudesta. Jos kukat ovat 70 cm korkeita on noin 25 cm korkea maljakko optimaalinen. Jos valitset maljakon, jossa on kapeneva suu saat kukat aseteltua helpommin.

Seuraathan myös Instagram-tiliämme, jossa jaamme lisää asetteluvinkkejä!